RECEPTY

Jednoduché lité buchty

Jednoduché lité buchty

Nechce se vám pracně dělat buchty. Zkuste náš recept na kynuté lité těsto a buchty z něj. Jako nádivku můžete použít uvedený tvaroh, ale i povidla, makovou nebo ořechovou nádivku.

recept,fotorecept,mléko,droždí čerstvé,mouka polohrubá,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,rozinky,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr moučkový170gramů
cukr moučkový-
droždí čerstvé25gramů
mléko500mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá250gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej olivový100mililitrů
rozinky100gramů
sůl-
tvaroh jemný 40 - 45% tuku500gramů
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

mléko 200 mililitrů  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 25 gramů

Do teplého mléka přidáme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  cukr moučkový 50 gramů  sůl  vejce slepičí 1 kus  olej olivový 100 mililitrů  mléko 300 mililitrů

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme cukr, špetku soli, vejce, olej a mléko. Nakonec přilijeme kvásek.

3. 

Zamícháme řídké těsto.

4. 

máslo  mouka polohrubá

Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (34 x 28 cm).

5. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 500 gramů  cukr moučkový 120 gramů  vejce slepičí 3 kusy

Tvaroh zamícháme s cukrem, vajíčky a přidáme ...

6. 

rozinky 100 gramů

... umyté rozinky.

7. 

Tvarohovou nádivku rozmístíme na těsto v kopečcích a v pravidelných odstupech.

8. 

V tenké vrstvě zalijeme těstem tvarohové kopečky, nejprve po délce plechu.

9. 

Pak po šířce.

10. 

Připravený koláč dáme péct do vyhřáté trouby.

11. 

Pečeme při teplotě 180-190 °C asi 45 minut.

12. 

cukr moučkový

Upečený teplý koláč pocukrujeme.

13. 

Vychladlý pokrájíme na kostky.

14. 

Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie