RECEPTY

Vanilkové soufflé

Vanilkové soufflé

Návod na přípravu jednoduchého francouzského dezertu, jehož základ tvoří hustá bílá omáčka a sníh z vaječných bílků.

recept,fotorecept,aroma vanilková,vaječný žloutek,vaječný bílek,Koláče,Recepty francouzské kuchyně

Koláče

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

aroma vanilková¼čajové lžičky
citronová šťáva1čajová lžička
cukr krystalový2.5polévkové lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%150mililitrů
mouka hladká1polévková lžíce
máslo40gramů
sůl-
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy

 

Recept

1. 

máslo 30 gramů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Na mírném ohřevu vmícháme mouku do rozpuštěného másla.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů

Postupně po trošce přimícháváme teplé mléko a vaříme hustou bílou omáčku.

3. 

máslo 10 gramů  cukr krystalový ½ polévkové lžíce

Malé zapékací misky (ramekin) vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

4. 

sůl  aroma vanilková ¼ čajové lžičky  vaječný žloutek 2 kusy  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  citronová šťáva 1 čajová lžička

Přimícháme uvedené ingredience.

5. 

vaječný bílek 2 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

6. 

Vmícháme třetinu sněhu do těsta.

7. 

Jemně vmícháme zbytek sněhu do těsta.

8. 

Těsto rovnoměrně nadávkujeme do čtyř misek. Pokud byste použili menší šálky, naplňte je jen do 2-3 cm ode dna.

9. 

Pečeme 14 min. při teplotě 200 °C.

10. 

Servírujeme ještě teplé, dokud soufflé vystouplá nad formou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie