RECEPTY

Zapékané tvarohové palačinky

Zapékané tvarohové palačinky

Recept na přípravu oblíbených palačinek zapékaných se smetanou, které jsme si zamilovali už jako děti.

recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,mléko,mléko,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,smetana sladká na vaření,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový5polévkových lžic
cukr vanilkový24gramů
mléko600mililitrů
mouka hladká200gramů
pudink vanilkový20gramů
smetana sladká na vaření200mililitrů
sodová voda100mililitrů
sůl1špetka
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramů
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. Příprava palačinek

mouka hladká 200 gramů  sůl 1 špetka  vejce slepičí 2 kusy  mléko 400 mililitrů  sodová voda 100 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce

V misce smícháme všechny suroviny na řidší těsto a necháme ho asi 15 minut stát.

2. 

Palačinky pečeme na pánvi, kterou potíráme před každou palačinkou olejem nebo máslem.

3. Příprava tvarohové náplně

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  cukr vanilkový 24 gramů

Tvaroh promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem.

4. 

pudink vanilkový 20 gramů  mléko 200 mililitrů

Uvaříme pudink a za občasného míchání necháme vychladnout. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem.

5. 

Na každou palačinku rozetřeme část náplně a zarolujeme.

6. 

Palačinky pokládáme na menší plech těsně vedle sebe.

7. Příprava zálivky

smetana sladká na vaření 200 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Smetanu zamícháme s rozšlehaným vajíčkem, cukrem, můžeme přidat nastrouhanou kůru z citronu.

8. 

Zálivku rovnoměrně vylijeme na palačinky.

9. 

Palačinky zapékáme při teplotě 200 °C asi 15 minut.

10. 

Podáváme s oblíbeným ovocem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie