RECEPTY

Polévka z velké strakaté fazole

Polévka z velké strakaté fazole

Velká polévka, z velkých fazolí, s velkými kousky uzeného masa, pro mnoho velkých hladovců. Pro menší hladovce vaříme polévku z polovičního množství ingrediencí.

recept,fotorecept,fazole velká strakatá Bango,maso uzené,brambory,Luštěninové polévky,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list2kusy
brambory700gramů
cibule150gramů
cukr krystalový2čajové lžičky
fazole velká strakatá Bango350gramů
majoránka2polévkové lžíce
maso uzené1kilogram
mouka hladká100gramů
paprika červená mletá4čajové lžičky
sádlo30gramů
sůl2čajové lžičky
sůl zeleninová Natur-
voda-
voda4litry
česnek20gramů

 

Recept

1. 

fazole velká strakatá Bango 350 gramů  voda  voda 2.5 litru  bobkový list 2 kusy  sůl 2 čajové lžičky

Fazole přebereme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin, nejlépe přes noc, nabobtnat. Před vařením vodu slijeme, nalijeme čerstvou, přidáme bobkový list, sůl a fazole doměkka uvaříme (cca 1 hodinu).

2. 

maso uzené 1 kilogram

Uzené maso vložíme do studené vody a uvaříme doměkka (cca 1-1,5 hodiny).

3. 

brambory 700 gramů

Očistíme brambory, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Přidáme je k fazolím a vaříme do změknutí brambor (cca 20 minut).

4. 

Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.

5. 

cibule 150 gramů  sádlo 30 gramů  mouka hladká 100 gramů

Cibuli očistíme a osmahneme na oleji. Přidáme mouku a osmažíme.

6. 

paprika červená mletá 4 čajové lžičky  voda 1.5 litru

Hrnec sundáme z ohně, přimícháme papriku a zalijeme horkou vodou.

7. 

Hrnec vrátíme na oheň a jíšku rozvaříme. K fazolím a bramborám přidáme uzené maso.

8. 

Jíšku přecedíme do polévky, převaříme.

9. 

česnek 20 gramů  cukr krystalový 2 čajové lžičky

Přidáme prolisované stroužky česneku, cukr ...

10. 

majoránka 2 polévkové lžíce  sůl zeleninová Natur

... a majoránku. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie