RECEPTY

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Recept na šťavnatý piškotový koláč s tvarohovou, povidlovou a pudinkovou náplní.

recept,fotorecept,pudink čokoládový BB,tvaroh jemný 40 - 45% tuku,povidla višňová,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový6polévkových lžic
cukr krystalový240gramů
cukr skořicový12gramů
cukr vanilkový24gramů
kakao - prášek1.5polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mléko500mililitrů
mouka polohrubá300gramů
olej slunečnicový100mililitrů
povidla višňová200gramů
pudink čokoládový BB40gramů
sůl1špetka
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
škrob kukuřičný1polévková lžíce

 

Recept

1. Pudinková náplň

pudink čokoládový BB 40 gramů  mléko 400 mililitrů  cukr krystalový 6 polévkových lžic

V troše studeného mléka rozmícháme pudink s cukrem a vylijeme do zbylého vroucího mléka. Uvaříme hustší pudink.

2. Tvarohová náplň

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramů  cukr vanilkový 24 gramů  škrob kukuřičný 1 polévková lžíce

Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem.

3. Marmeládová náplň

povidla višňová 200 gramů  cukr skořicový 12 gramů

Višňovou marmeládu promícháme se skořicovým cukrem.

4. Příprava těsta

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 240 gramů  mléko 100 mililitrů  mouka polohrubá 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  olej slunečnicový 100 mililitrů

Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva.

5. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka

Bílky vyšleháme se špetkou soli. Tuhý sníh opatrně přimícháme do žloutkové směsi.

6. 

kakao - prášek 1.5 polévkové lžíce

Třetinu těsta odlijeme, přidáme do ní kakao a promícháme.

7. 

Bílou část těsta rozlijeme na plech vyložený papírem na pečení a lžičkou nandáme střídavě všechny tři náplně.

8. 

Kakaovou část těsta nalijeme ve tvaru mřížky na povrch koláče.

9. 

Pečeme při teplotě 180 °C asi 20-30 minut. Zapíchnutím špejle zjistíme, zda je těsto upečené nebo ne (pokud konec špejle lepí, těsto není upečené).

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit