Turecký chléb - Bazlama

Turecký chléb - Bazlama

Populární plochý chléb z kynutého těsta.

Hodnocení: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

Ukuchtil: 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 3 h.

 facebook twitter Google+

1. 

droždí instantní ČL  cukr krystalový PL  voda dl  mouka polohrubá 80 g

Kvásek si připravíme z droždí, cukru, vody a mouky. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut, tak aby začal růst.

2. 

mouka polohrubá 400 g  sůl ČL  olej slunečnicový PL

Z kvásku, mouky, soli a oleje vypracujeme těsto a necháme ještě dvě hodiny vykynout.

3. 

Po vykynutí vypracujeme těsto na pomoučeném vále. Rozdělíme na dvě části a z poloviny vytvarujeme chléb.

4. 

vejce slepičí ks  semínka sezamová  lněná semínka

Potřeme vajíčkem a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Pečeme do zlatova při 180 stupních Celsia.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty