Všechny recepty > Přílohy a pečivo > Chléb

Turecký chléb - Bazlama

Populární plochý chléb z kynutého těsta.

 

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 3 h.

 facebook   

Ukuchtil: 

Hodnocení: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • komentáře
  • fotky
  • ingredience
  • recept

1. 

droždí instantní ČL  cukr krystalový PL  voda dl  mouka polohrubá 80 g

Kvásek si připravíme z droždí, cukru, vody a mouky. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut, tak aby začal růst.

2. 

mouka polohrubá 400 g  sůl ČL  olej slunečnicový PL

Z kvásku, mouky, soli a oleje vypracujeme těsto a necháme ještě dvě hodiny vykynout.

3. 

Po vykynutí vypracujeme těsto na pomoučeném vále. Rozdělíme na dvě části a z poloviny vytvarujeme chléb.

4. 

vejce slepičí ks  semínka sezamová  lněná semínka

Potřeme vajíčkem a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Pečeme do zlatova při 180 stupních Celsia.

Dobrou chuť!

Nejčtenější
receptyčlánky

  více  

Recept dne
Oblíbené hledání

 

Recepty na jídla pro děti 1,5-3 měs.Recepty na jídla pro děti 12-18 měs.
Recepty pro domácí pekárnyRecepty pro parní hrnecRecepty pro ActiFry 2v1
Recepty asijské kuchyněRecepty italské kuchyněRecepty české kuchyněRecepty slovenské kuchyněRecepty francouzské kuchyněRecepty polské kuchyněRecepty maďarské kuchyne
Velikonoční receptyRecepty na letní grilováníHalloweenVánoční recepty
Syrová strava - raw food