Všechny recepty > Hlavní jídla > Bezmasá jídla

Hlívový paprikáš

Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s noky.

 

Počet porcí: 6

Čas přípravy: 45 min.

 facebook   

Ukuchtil: 

Hodnocení: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • komentáře
  • fotky
  • ingredience
  • recept

1. 

cibulka jarní 100 g  olej olivový PL

Cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Můžeme použít i klasickou žlutou cibuli. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli ji osmahneme.

2. 

hlíva ústřičná 800 g

Hlívu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky.

3. 

sůl ČL  kmín drcený ČL  paprika červená mletá ČL  voda ½ l

Nakrájenou hlívu dáme dusit k cibuli. Přidáme sůl, kmín a mletou červenou papriku, promícháme. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.

4. 

mléko 300 ml  smetana sladká na vaření 100 ml  mouka hladká PL

V mléce rozmícháme smetanu a hladkou mouku, přilijeme k hlívě a uvedeme do varu.

Dobrou chuť!

Nejčtenější
receptyčlánky

  více  

Recept dne
Oblíbené hledání

 

Recepty na jídla pro děti 1,5-3 měs.Recepty na jídla pro děti 12-18 měs.
Recepty pro domácí pekárnyRecepty pro parní hrnecRecepty pro ActiFry 2v1
Recepty asijské kuchyněRecepty italské kuchyněRecepty české kuchyněRecepty slovenské kuchyněRecepty francouzské kuchyněRecepty polské kuchyněRecepty maďarské kuchyne
Velikonoční receptyRecepty na letní grilováníHalloweenVánoční recepty
Syrová strava - raw food