Hlívový paprikáš

Hlívový paprikáš

Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s noky.

Hodnocení: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

Ukuchtil: 

Počet porcí: 6

Čas přípravy: 45 min.

 facebook twitter Google+

1. 

cibulka jarní 100 g  olej olivový PL

Cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Můžeme použít i klasickou žlutou cibuli. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli ji osmahneme.

2. 

hlíva ústřičná 800 g

Hlívu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky.

3. 

sůl ČL  kmín drcený ČL  paprika červená mletá ČL  voda ½ l

Nakrájenou hlívu dáme dusit k cibuli. Přidáme sůl, kmín a mletou červenou papriku, promícháme. Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.

4. 

mléko dl  smetana sladká na vaření dl  mouka hladká PL

V mléce rozmícháme smetanu a hladkou mouku, přilijeme k hlívě a uvedeme do varu.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty