Smetanový bramborovo-dýňový prívarok
Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)
recept,fotorecept,brambory,tykev,kopr,smetana kyselá (14-18% tuku),Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
brambory | 750 | gramů | |
kopr | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
tykev | 750 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
1.
brambory 750 gramů • voda 500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přilijeme vodu a přidáme sůl. 10 minut povaříme.
3.
... a nahrubo nastrouháme i s jadérky. (Pokud je dýně starší jadérka odstraníme lžící).
4.
Přidáme k bramborám spolu s čerstvým nasekaným koprem (případně sušeným) a 10 minut podusíme.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • mouka hladká 40 gramů
V mléce rozmícháme mouku...
6.
... a zavářku přilijeme do prívarku (omáčky). Necháme přejít varem.
Dobrou chuť!