Žijte podle fází Měsíce

Silný a mystický Měsíc má zvláštní vliv na zdraví člověka. Jeho sílu dokázali využívat lidé ve svůj prospěch už v prastarých dobách a mohou i dnes. Sporadicky si tuto informaci znovu a znovu přečtete, čas od času ji někde uslyšíte. Tehdy se zamyslíte a řeknete si, že by asi nebylo špatné vyzkoušet "Žít podle fází Měsíce", vždyť příroda, jíž jste součástí, se těmito fázemi neustále řídí.

 

Často však tahle předsevzetí skončí jen u této myšlenky.

 

Postavení Měsíce na obloze

 

Nov – v kalendáři je označen černým kroužkem. Měsíc se nachází mezi Sluncem a Zemí, z vašeho pohledu ze Země, a jeho přivrácená strana je zcela tmavá.

 

Nov

Nov

Zbavování se škodlivin z vašeho těla

Před Novem má Měsíc na lidi silný vliv. Lidské tělo se v tomto období nejúčinněji zbavuje škodlivin. Jsou to ideální dny na všechno, co třeba vyčistit. Jsou to vhodné dny na půst a odpočinek, na zbavení se špatných návyků (pití alkoholu, kouření cigaret, jedení sladkostí) a současně je dobrý na posílení zdravějších návyků. Nedoporučuje se provádět v tomto období nic, co je spojeno s velkým výdejem energie. Sportovat, vysoce se koncentrovat v práci či ve škole, není to vhodná doba na provádění zkoušek. Přesuňte si termíny důležitých pracovních schůzek, neuzavírejte žádné smlouvy, nepůjčujte si peníze.

 

Dorůstající Měsíc

Dorůstající Měsíc

Vše co poskytnete svému tělu dostane to dvakrát.

Vše co v podobě potravy přijme vaše tělo, vás dvojnásobně vyživuje a má tedy i dvojnásobný účinek. Největší problém je s vysoce energetickými potravinami, které se v tomto období promění ve vašem těle na nadbytečný tuk. Je to také období, ve kterém se těžko hojí rány a člověk se hůře zotavuje po operacích, chirurgických zákrocích. Období, ve kterém není vhodné začít dietu a odtučňovací kúry. Není vhodné k ošetřování zubů a ani na výše zmíněné absolvování operací. Naproti tomu je toto období právě proto vhodné na tělesná cvičení, jejichž účinek se také zdvojnásobuje. Období je vhodné i na organizování různých akcí a obecně na kladný vývoj každé činnosti. Vhodné je konzumovat vitaminy a posilovat imunitní systém.

Úplněk

Úplněk

Půst zabrání vašemu tělu obalovat se tukem

Úplněk a několik hodin před samotným úplňkem Měsíce mnozí lidé, ale i zvířata a rostliny pociťují neklid a působení zvláštní síly. Během úplňku je ideální den na půst, ale zároveň je noc vhodná na oslavy. Úplněk je vhodným obdobím pro plánování budoucnosti. Nedoporučuje se žádná těžká práce, ani tvoření něčeho složitého.V tomto období se v práci nebude dařit. Neřešte rodinné ani pracovní problémy.

Ubývající Měsíc

Ubývající Měsíc

Váš organismus se rychle zotavuje z nemoci

Během fáze ubývání Měsíce se daří chirurgické operace, dobře se hojí rány a člověk se celkově snadněji zotavuje po prodělané nemoci. Přesto, že vám chutná, v tomto období až tak lehce nepřiberete. Období je vhodné na zahájení diet, očistu celého těla, případně jeho jednotlivých orgánů. Nejvhodnější je zaměřit se na očistu ledvin, jater a tlustého střeva. Pijte hodně čajů, navštivte saunu, můžete hodně sportovat. Váš organismus má spoustu energie. I úklid bytu či práce na zahradě vám v tomto období půjdou lépe od ruky. Nejsou vhodné oslavy, konzumace těžkého jídla, které zatěžuje organismus.

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 8  •  Přihlásit